Noutăţi

05.03.2019 18:27

Visul de a cuceri trofeul Ligii Campionilor nu îl lasă în pace pe Courtois

Portarul belgian Thibaut Courtois are un prim sezon dificil la Real Madrid. Ajuns în vară de la Chelsea Londra, goalkeeper-ul a bifat 30 de meciuri pentru "galactici" în toate competiţiile, în care a încasat 37 de goluri. Totuşi, visul de a cuceri trofeul Ligii Campionilor nu îl lasă în pace pe Courtois, care spune că, pentru a avea succes în acest turneu, un portar trebuie să-şi pună în valoare toate calităţile. Una dintre acestea este concentrarea.

"Trebuie să fii concentrat tot timpul. Atunci când se desfăşoară o fază ofensivă, trebuie să urci şi tu, pentru a citi mai bine jocul pe contraatac. De exemplu, în meciul cu AS Roma, am făcut asta de trei ori, oprind trei contraatacuri. Din acest motiv, eşti obligat să fii în alertă mereu", a spus portarul, Real Madrid, Thibaut Courtois.

Courtois consideră că un portar modern trebuie să aibă un joc bun de picioare şi să fie agil.

"Nivelul este uriaş în Liga Campionilor, aşa că în fiecare echipă are atacanţi extraordinari. Fiecare dintre ei poate trimite balonul la vinclu, aşa că orice gafă este fatală", a menţionat portarul, Real Madrid, Thibaut Courtois.

După ce a câştigat cu 2-1 meciul primei manşe a optimilor de finală ale Ligii Campionilor cu Ajax Amsterdam, Real Madrid porneşte drept favorită în returul de pe Santiago Bernabeu. Duelul "galacticilor" cu "lăncierii" din această seară va fi transmis în direct, la Canal 3, cu începere de la ora 22:00.

Sursa Foto: Icon Sport